Fizika Show – 100 kisérlet 3.


Csodák Palotája – Fizika Show – 100 kisérlet
(2008)


A felvételek a Csodák Palotája európai tudományos fesztiválján készültek.
A 100 legizgalmasabb kísérletet láthatjuk. A kísérletek akár otthon, akár iskolai órán megtekintve látványos és érdekes módon mutatják be a fizikai jelenségeket.
Öveges professzor örök álma volt, hogy tudományos játékszobákat létesíthessen. Ezt a tervét többször hangoztatta, amely – sajnos csak évekkel halála után – 1995 őszén vált valósággá, amikor megnyitották a Csodák Palotáját Közép-Európa első – s gyakorlatilag máig egyetlen! – interaktív tudományos központját. Itt egy külön terem viseli a professzor nevét, ahol minden nap látványos, izgalmas fizikai kísérletek tucatjait mutatják be.
A Fizika Nemzetközi évében, 2005 április 18-19-én Guinness Világrekord-kísérletként 24 órás nonstop fizika kísérlet-bemutatót tartottak, majd ezt felülmúlva 2007. október 6-7-én már 33 órán át zajlott a Fizika Show folyamatosan az Öveges teremben.
Természetesen lehetetlenség volt mind a 33 óra több száz kísérletét nézőként végigülni és a terem befogadóképessége is korlátozott volt.
Hogy senki ne maradjon le, illetve a jelen lévők újra átélhessék a kísérletek izgalmát, feleleveníthessék a tanultakat, a sok száz bemutatott kísérletből válogatták ki a legjobbakat és ezt a 100 kísérletet szerkesztették négy DVD-t tartalmazó kiadványba. ezeken neves hazai és külföldi előadók mellett számos ifjú tehetség is bemutatkozhat.

Szinkronizált film letöltése:
part0 part1 part2 part3 part4 part5 part6 part7 part8 part9 part10 part11

About the Author